Naša priča

Pivovara Barilo - mala obiteljska pivovara

Mi smo mala obiteljska pivovara osnovana 2018. godine. Osnivač i glavni kuhar je Tomislav Raos, a pomaže mu supruga Klara. Nalazimo se u Dugom Ratu, između Splita i Omiša.


Inače u svom domaćinstvu preferiramo zdravu hranu i domaće namirnice te se pojavio novi izazov 2016. godine...skuhati vlastito pivo!

Pivar Tomislav se nakon rada u inozemstvu te proučavanju i kušanju različitih vrsta piva po Europi odlučio na proučavanje literature i kuhanja vlastitog piva te nakon eksperimentiranja i mnoštva pohvala prijatelja i poznanika odlučili smo se na novu avanturu - otvaranje vlastite pivovare!


Barilo znači manja bačva, a nekada je izraz označavao i mjernu jedinicu za količinu praktično bilo čega, od ulja preko vina pa preko soljene ribe. Logo pivovare se sastoji od glave magarca, češera hmelja i obruba bačve.

Tomo
Piva

Sva naša piva su potpuno prirodna i spravljena od pažljivo odabranih namirnica proizvedenih bez upotrebe kemikalija i pesticida. Piva su dobro prihvaćena u širem lokalnom području, a pošto se nalazimo u turističkom kraju gdje ima mnoštvo stranih gostiju imamo i puno pohvala od pivoljubaca širom svijeta. Prisutni smo po lokalnim restoranima, ugostiteljskim objektima i trgovinama.Naša misija

Želja nam je bila proizvoditi kvalitetno lokalno craft pivo te sada proizvodimo tri različita stila. Imena piva dana su po povijesnim osobama omiškog kraja Mili Gojsalić, gusaru Malduku i indijancu Winnetou o kojem je sniman film na rijeci Cetini.


Na taj način približili smo domaćim i stranim gostima burnu prošlost ovih krajeva.