Malduk

MALDUK

Stil: Irish Red Ale Alkohol: 5.1% IBU: 28 EBC: 35 Plato: 10,79% Kalorije: 166,57 kJ/100ml

Pivo koje vas vraća u prošlost burnog vremena omiških gusara. Sklad 4 vrste ječmenih sladova i 2 vrste najfinijih hmeljeva, vašim nepcima daje osvježavajući okus karamela, travnato cvjetnog karaktera.

Sva piva craft pivovare Barilo spravljena su tradicionalnim prirodnim metodama bez ikakvih konzervansa i "babaroga" prahova. Koristeći modernu tehnologiju u kontroliranim uvjetima proizveli smo ovaj ukusni Red ale.

Proteini ječma uzrokuju blagu zamućenost, a na dnu boce je tanki sloj pivskog kvasca, bogatog izvora vitaminima B-kompleksa. Prirodno 100%! Najbolje servirati na temperaturi od 8 do 12 °C.


Malduk

Zašto ime "MALDUK"?

Stari Omišani su bili gusari! Čitavo 12. i 13. stoljeće omiški gusari bili su vladari mora od Splita do Dubrovnika, a svi brodovi koji su prolazili kraj ovog malenog grada na ušću Cetine morali su plaćati danak za slobodnu plovidbu ili riskirati borbu s nemilosrdnim gusarima iz koje su tek rijetki od njih izlazili kao pobjednici.


Omišani su tako pod vodstvom čuvenih knezova Kačića, a jednog od njih su zvali MALDUK gotovo dva stoljeća vladali velikim dijelom Jadrana i napadali trgovačke brodove bogatih gradova poput Splita, Kotora, Dubrovnika i Venecije pa čak i papinske galije koje su Jadranom plovile prema dalekoj Palestini.