Mila

MILA

Stil: Golden ale Alkohol: 5.0% IBU: 27 EBC: 11 Plato: 10,82% Kalorije: 168,86 kJ/100ml

Kušajte pivo gdje je voda iz Cetine oplemenjena nježnim aromama vrhunskih hmeljeva. Pivo MILA spravljeno je od 4 vrste ječma i 4 vrste hmelja. Uljepšajte svoj dan našim Golden aleom, koji nakon gutljaja ostavlja nježan citrusni okus.

Sva piva craft pivovare Barilo spravljena su tradicionalnim prirodnim metodama bez ikakvih konzervansa i "babaroga" prahova. Koristeći modernu tehnologiju u kontroliranim uvjetima, proizveli smo ovaj nježni Golden Ale.

Proteini ječma uzrokuju blagu zamućenost, a na dnu boce je tanki sloj pivskog kvasca, bogatog izvora vitaminima B-kompleksa. Prirodno 100%! Najbolje servirati na temperaturi od 8 do 12 °C.


Mila

Zašto ime "MILA"?

Po Mili Gojsalić, mitskoj figuri iz hrvatske povijesti. Riječ je o povijesnom događaju iz 1530. godine u kojem je turski Ahmed-paša krenuo na Poljica. Utaborio se u Podgracu u Gatima gdje mu je silom dovedena Mila, mlada seljanka iz Kostanja u Zagori te ju je on silovao. Mila se noću iskrala iz pašinog šatora, istrgla baklju i s njom ušla u skladište baruta. Skladište je eksplodiralo, ubilo pašu i većinu turskih časnika, Poljičani su se ohrabrili, napali i porazili Turke.


U spomen na njen herojski čin nedaleko od sela Gata danas se nalazi vidikovac s kipom ove mlade junakinje koju s pravom nazivaju poljičkom Ivanom Orleanskom. Impresivni kip djelo je svjetski poznatog hrvatskog umjetnika Ivana Meštrovića.